Results 1 to 6 of 6

Thread: No sound from Radio

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    21

    Default No sound from Radio

    My radio in my 95 525 started having the sound fade in and out. It would get quiter then no sound for a while the come back on.

    Now no sound but occasionally it works for a few seconds. Lights and display is all on. No impact by listening to different sources ie cd am or fm. Fuses ok. Plug on back seems to be ok.

    What do I look for? I did a search and could not find much help.
    Thanks

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    Windy City
    Posts
    606

    Default

    Quote Originally Posted by caf2461 View Post
    My radio in my 95 525 started having the sound fade in and out. It would get quiter then no sound for a while the come back on.

    Now no sound but occasionally it works for a few seconds. Lights and display is all on. No impact by listening to different sources ie cd am or fm. Fuses ok. Plug on back seems to be ok.

    What do I look for? I did a search and could not find much help.
    Thanks
    If stock radio, maybe check amp in the trunk (rear left) and connectors?
    RICK
    BMW 1995 525i (Alpine White)

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    21

    Default

    Cleaned all connections to amp and stereo. The radio would not work at all on accessory. Started the motor and the radio would work for a while. Tested the battery - 12.1 v off. 13.6 v engine running.
    Think the whole problem may be a bad battery? Going to get one now.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    4,892

    Default

    That is bad battery for sure... Charge up the battery and check the battery with battery tester.

    Charging is not good either.

    I would double check the fuse for the amp.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    21

    Default

    Well the battery was bad but so is the radio.
    I took it out of the car and hooked it up on test stand to a power supply and one speaker. It will only play a short time then fades in and out then fades out completly and is dead. It Looks like a need a new radio.

    Anybody have a spare stock radio to sell?

  6. #6
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    4,359

    Default

    Sounds like an output transistor warming up and failing if it happens on radio and cassette, CD or aux. May be easy to fix with simple soldering, but new radios are nice with bluetooth and ipod connectivity. hardest thing is to get one that matches the dash and the BMW antenna, I have had good success with Alpine and JVC, the tuner in Sony, Pioneer and all the cheap brands have worked out totally crap for me. Try to get one with simple to use controls, they design them to sell to people who think only of fiddling first, and driving second.

    Join the Aussie
    540i LE yahoo forum

    08/88 535i e34 M30+miller MAF, 'stiens, tints & teeth!

Similar Threads

  1. Radio turns on, but no sound?
    By rcbrown23 in forum 5 Series BMW
    Replies: 12
    Last Post: 08-21-2007, 04:29 PM
  2. Wierd Radio sound and computer lights failure
    By ber55ber55 in forum 5 Series BMW
    Replies: 0
    Last Post: 02-01-2007, 09:44 PM
  3. Premium sound option and an aftermarket radio.
    By fujioko in forum 5 Series BMW
    Replies: 13
    Last Post: 10-10-2006, 10:15 PM
  4. Replies: 8
    Last Post: 04-05-2006, 01:30 PM
  5. OEM radio has power, no sound...
    By 91bmw525i in forum 5 Series BMW
    Replies: 22
    Last Post: 03-03-2005, 02:06 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •