Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Chip install problem help!!!!

  1. #1
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    22

    Default Chip install problem help!!!!

    I have already emailed Mark but I was hoping one of you guys could help me quicker. I went to install Marks chip and remove a Turner chip. Everything went good but with Marks chip the car wouldnt crank. I turned the chip around and still no ignition. So I reinstalled the Turner chip and the car fired right up. I want to try Marks chip because I have heard from you guys it is the bomb. Please help if this has happened to you please let me know what to do.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    So.Calif ( L.A. Beach Area)
    Posts
    499

    Default

    Sorry don't know what to tell you . you are sure you are removing the right chip?
    I just passed my smog test yesterday with Mark's Chip here in Southern California ( actually I had no doubt it would)

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Colorado
    Posts
    130

    Default

    The first attempt at installing mine, it also would not start. I removed and took a close look and discovered I had bent one of the prongs during installation , gently bent it back into position and reinstalled the chip sucessfully!
    HTH
    Mike

    mikey535im...........1991 535im , Schwarz , H&R/Boge gas ,17" Style 10's , EAT Chipped :eek: Colorful Colorado

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Near San Francisco, CA, USA
    Posts
    401

    Default Hard to say what may have caused initial problem, but

    Now that you have installed the chip backwards and put power to it, I would say that may be the end of the road for that chip, and you are VERY lucky your car still starts with the JC chip. I would not take any futher action until you consult with Mark. Never put in a chip backwards. The notches very clearly indicate the one and only correct alignment.


    Quote Originally Posted by THUCK
    I have already emailed Mark but I was hoping one of you guys could help me quicker. I went to install Marks chip and remove a Turner chip. Everything went good but with Marks chip the car wouldnt crank. I turned the chip around and still no ignition. So I reinstalled the Turner chip and the car fired right up. I want to try Marks chip because I have heard from you guys it is the bomb. Please help if this has happened to you please let me know what to do.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Tampa Bay, Florida, USA
    Posts
    900

    Default

    I'd talk to Mark about re-burning your chip. You most probably zapped it when you installed it backwards.
    Ramon
    1994 540iA Nikasil EAT Chip
    Tampa Bay, Florida USA

  6. #6
    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    597

    Default

    Spray paint your pads, rotors and caliphers while you wait for Mark to reply. (KIDDING)

    On a more serious note, I believe he is in Germany for a week (I think he checks emails while he's on the road).

  7. #7
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    22

    Default

    Mark help please I emailed you but no response...

  8. #8
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Eastern Tennessee USi
    Posts
    14,774

    Default

    Marks is drinking warm beer and checkin out them german dancin ladies, he will get with you...
    95 E34 530I V2.37
    ===========
    Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.

    John F. Kennedy

  9. #9
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Toronto, CANADA
    Posts
    882

    Default

    Quote Originally Posted by THUCK
    Mark help please I emailed you but no response...
    Is your name Chris H?
    (He emailed a few days ago when I was in Germany, and I replied from Hamburg, but my response is bouncing back saying "sending address refused"

    I also left a voicemail on the cellphone.

    Please send another email with telephone number if you are not Chris H.

    Thanks

    Mark

  10. #10
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    22

    Default

    Mark I am Ted Huckabee I resent the email. My cell phone number will be sent too.

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Where do you install a performance chip on a 89 535i?
    By Kibokojoe in forum 5 Series BMW
    Replies: 6
    Last Post: 05-10-2007, 11:54 PM
  2. before i install the eat chip
    By 1991 525i Novs in forum 5 Series BMW
    Replies: 13
    Last Post: 05-24-2006, 03:06 PM
  3. Chip Install, How To?
    By all2kool in forum 5 Series BMW
    Replies: 14
    Last Post: 11-16-2004, 10:21 PM
  4. Yes, the avg. guy can certainly Install a chip.
    By Unregistered in forum 5 Series BMW
    Replies: 17
    Last Post: 03-07-2004, 06:50 PM
  5. Can the avg. guy install a chip w/o any problem?
    By Unregistered in forum 5 Series BMW
    Replies: 9
    Last Post: 03-02-2004, 11:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •