Results 1 to 5 of 5

Thread: rough idle 89 525 after disconecting battery

  1. #1
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    5

    Default rough idle 89 525 after disconecting battery

    disconected battery to work on intrument panel. when i reconn. battery it did not restore to original running condition, it was running fine up till that time, thank for any help, ron 56

  2. #2
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    baton rouge, loserana
    Posts
    6,922

    Default

    sometimes it takes a few miles for the computer to get it's bearings, that said you may have a vacuum leak or something else small that the computer adapted to and now it's showing up that it's been reset
    all america wants is cold beer warm cat and a place to take a poop with a door on it

  3. #3
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Canada, ON
    Posts
    732

    Default

    Quote Originally Posted by winfred
    sometimes it takes a few miles for the computer to get it's bearings, that said you may have a vacuum leak or something else small that the computer adapted to and now it's showing up that it's been reset
    My 525i was doing that all the time I was not driving it for awhile. I got used to it.
    '85 Euro 635csi Race Turbo, megasquirt, Group A
    '92 525i Touring 5 speed, 3.46 diff, UUC 8.5lb flywheel, soon to be turbo.
    '02 Subaru WRX Wagon with STI springs, bigger sway bars

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Malaysia
    Posts
    65

    Default

    Quote Originally Posted by ron56
    disconected battery to work on intrument panel. when i reconn. battery it did not restore to original running condition, it was running fine up till that time, thank for any help, ron 56
    my car does the exact same thing.i think the ecu internal memory battery has lost it's juice and therefore cannot remember the previous conditions.it takes 4-5 starts and half a day of driving to resume to it's former state.
    during the first 2/3 years of owning the car it was ok to disconnect/reconnect the battery.did not require the 'learning' process unlike now.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    baton rouge, loserana
    Posts
    6,922

    Default

    no battery i know of, when it was new there wasn't much to adapt for and the baseline settings were ok, paging mark d wanna weigh in here

    Quote Originally Posted by moots
    my car does the exact same thing.i think the ecu internal memory battery has lost it's juice and therefore cannot remember the previous conditions.it takes 4-5 starts and half a day of driving to resume to it's former state.
    during the first 2/3 years of owning the car it was ok to disconnect/reconnect the battery.did not require the 'learning' process unlike now.
    all america wants is cold beer warm cat and a place to take a poop with a door on it

Similar Threads

  1. M20 Rough Idle
    By EngPhys09 in forum 5 Series BMW
    Replies: 5
    Last Post: 10-29-2007, 10:21 AM
  2. help re rough idle...
    By pong in forum 5 Series BMW
    Replies: 7
    Last Post: 09-09-2007, 11:34 PM
  3. Rough Idle....???
    By western99 in forum 5 Series BMW
    Replies: 1
    Last Post: 04-06-2005, 02:51 PM
  4. Rough Idle
    By john neuhoff in forum 5 Series BMW
    Replies: 8
    Last Post: 10-10-2004, 10:01 PM
  5. Rough Idle
    By Will308 in forum 5 Series BMW
    Replies: 1
    Last Post: 02-21-2004, 03:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •