Results 1 to 2 of 2

Thread: I have ignition but no start.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Greensboro, NC
    Posts
    24

    Default I have ignition but no start.

    Greetings, after several years of my 1988 735i e32 sitting waiting on me to get back to it I have decided to try to get it back running. It will turn over and I get ignition but the vehicle quickly shuts off after the starting fluid Burns off. I have a fuel issue and I'm trying to hunt down the culprit. I'm looking to bench test my fuel pump relay first. Does anyone know how to wire up that relay and test it without it being in the car? Thanks in advance for your help.

  2. #2
    Join Date
    May 2004
    Location
    Japan
    Posts
    9,088

    Default

    From own experience I can tell you, in case the car sat for several years, the fuel is bad, the fuel pump is clogged, corroded, inside the tank there will be rust, fuel filter has to be replaced, and I even had one case where an M70 had all injectors clogged from such old gasoline.
    The fuel pump you can test directly outside, just has plus and minus.
    Fuel pump relay test and main relay test here with pics http://www.bimmerboard.com/forums/posts/1259287/

Similar Threads

  1. Ignition won't go to "start" position?
    By Gene in NC in forum 5 Series BMW
    Replies: 1
    Last Post: 12-18-2007, 06:13 AM
  2. Ignition fuse blows after each start up.
    By mossyoaks in forum 5 Series BMW
    Replies: 3
    Last Post: 05-17-2006, 12:38 AM
  3. Replies: 16
    Last Post: 10-11-2005, 09:42 PM
  4. Replies: 3
    Last Post: 09-26-2005, 01:50 AM
  5. key won't rotate in ignition switch or start car
    By Dash01 in forum 5 Series BMW
    Replies: 16
    Last Post: 03-12-2005, 10:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •