Results 1 to 6 of 6

Thread: :: Speaker question

  1. #1
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TORONTO
    Posts
    3,011

    Default :: Speaker question

    Need to crank up the volume before (one?) of the rear speakers 'kick in'. Once it's done that, it's good until probably the next time it's switched off. Doesn't need a 'kick' all the time though.

    Causes? Factory amp/crossover, JVC headunit.

    It's a pretty common thing but I can't get the right search words to make anything of it.
    :: HIDCanada.com | Illuminating Your World


  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Adelaide Australia
    Posts
    171

    Default

    "sounds" like a dry solder joint to me most likely in the xover amp as its only one speaker- maybe even the just the feed to the speaker- give all the conections a good wiggle!

    kev535i south oz

  3. #3
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    El Paso TX
    Posts
    1,534

    Default

    or a bad speaker/

  4. #4
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TORONTO
    Posts
    3,011

    Default

    Nah. Getting worse. Now sometimes its the full left side, sometimes just rear right. Sometimes rear left... still, it usually *pops* back on if I crank the volume... except the rear right. That one seems fickle.
    :: HIDCanada.com | Illuminating Your World


  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    West Portland, OR
    Posts
    1,437

    Default

    When I use my mp3 player with a casette adapter, about 70% of the time it will only play on the drivers side. SOmetimes it will fix itself after I turn it on and off and insert the adapter again, but I can't figure out if it's the adapters going bad or my radio being difficult and dying.
    EuroLux:. Private Detail
    E34 1/'89 ///M20 2.5i: Lachsilber

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Roswell New Mexico
    Posts
    288

    Default

    sounds to me that the speaker is only doing what it's told. maybe if you have a speaker that you know is good you can test the channel that is giving you the problems.

    i had one of thows 100$ JVC's in a neon. the channels went out after a year, after that i had to use a four channel amp to run the highs(lucky the head unit had RCA's for the highs).

    bilstin HDs, eiback prokit, K&N instert, DEPO fogs, sound system, zimmerman rotors, metal master

Similar Threads

  1. Need a dash speaker
    By Kibokojoe in forum 5 Series BMW
    Replies: 7
    Last Post: 07-21-2009, 11:44 PM
  2. Factory Speaker replacement question
    By SpecialSauce in forum 5 Series BMW
    Replies: 17
    Last Post: 03-26-2008, 12:37 AM
  3. Speaker help please
    By wingman in forum 5 Series BMW
    Replies: 8
    Last Post: 04-22-2007, 04:13 AM
  4. speaker help
    By wang540 in forum 5 Series BMW
    Replies: 9
    Last Post: 04-12-2006, 06:09 PM
  5. Speaker Depth Question
    By JustinM in forum 5 Series BMW
    Replies: 4
    Last Post: 04-10-2004, 10:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •