Results 1 to 8 of 8

Thread: Fan Blower problem

  1. #1
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    croatia, zagreb
    Posts
    586

    Default Fan Blower problem

    okay, so here's my problem. the car is 525i 11/'90. the car has been maintained, but i can say now it's going thru the process of repairing and making EVERYTHING work. so, the next thing is fan blower.

    it only works on position 4, and sometimes doesn't want to work at all! at position 4 it still isn't blowing as hard as it should. i've read it might be controller problem, but i didn't manage to find which type of controller i have and what i should open or try to fix.

    here are some pics how it looks under the tapestry.

    thanks for help.
    Attached Images Attached Images      

  2. #2
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    croatia, zagreb
    Posts
    586

    Default

    bump up...help anyone?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TORONTO
    Posts
    3,011

    Default

    :: HIDCanada.com | Illuminating Your World


  4. #4
    Join Date
    Aug 2004
    Location
    RTP North Carolina
    Posts
    182

    Default bad sword

    Research on Sword.. about a $15 part for newer version.. check with realoem for part number..
    Last edited by smcgowan; 08-08-2006 at 05:48 PM.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    croatia, zagreb
    Posts
    586

    Default

    thanks qube, the reason why i didn't do a complete search is because i don't know which is the system i have, nor anything connected with it. that's it...

    thanks, i will check the links.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TORONTO
    Posts
    3,011

    Default

    Quote Originally Posted by filip00
    thanks qube, the reason why i didn't do a complete search is because i don't know which is the system i have, nor anything connected with it. that's it...

    thanks, i will check the links.
    It's all good. The pictures you took will be of a lot of help when people need to be directed to where things are
    :: HIDCanada.com | Illuminating Your World


  7. #7
    Join Date
    May 2004
    Location
    Japan
    Posts
    9,168

    Default

    hahaha, that is a good one



    Number of " Search " tickets issued since 08/08/2006: 5

  8. #8

    Default

    Just back from a blower filter exchange, and after assembly my blower only works on full setting. I knew about the problem with the sword from before, and I very much doubt that Ive damaged it. (I took great care when handling it)

    BUT: On picture 4 above you can see a blue and a yellow connector connected to the blower-inlet-valve-controller-thing. Its the one in front of the sword. I removed both of these and tried to pull this thing out, but I was unsuccessful. I only got it about half-way out and something seemed to be holding it back, so I didnt feel like yankin too hard.

    Then I see from picture 3 above from the opposite side that there are a turkish and white connector also - are these connected to this controller also, and is it possible that I by accident pulled loose one of those?

    If yes, then perhaps that is the reason for the failure Im experiencing with my blower?

    Edit: Although this sounds like a classical broken sword issue, none of the little green lights inside the buttons of the AC control panel works. It seems like the buttons do what they are supposed to do, although the lights does not work. Ive checked fuses and all seems like they are ok.
    Last edited by Linuxguru; 10-06-2006 at 02:31 PM.

Similar Threads

  1. i found the problem with my blower motor
    By robert g in forum 5 Series BMW
    Replies: 2
    Last Post: 10-10-2007, 06:56 PM
  2. Replacement Blower Problem
    By azale in forum 5 Series BMW
    Replies: 4
    Last Post: 01-22-2007, 10:11 PM
  3. E34 blower problem and don't think its the sword
    By ck1995 in forum 5 Series BMW
    Replies: 6
    Last Post: 05-05-2005, 11:07 PM
  4. heater blower problem
    By macca in forum 5 Series BMW
    Replies: 2
    Last Post: 01-12-2005, 09:43 AM
  5. Heater blower problem
    By Sadgrandad in forum 5 Series BMW
    Replies: 4
    Last Post: 01-01-2005, 08:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •