Results 1 to 4 of 4

Thread: Ignition fuse blows after each start up.

  1. #1

    Default Ignition fuse blows after each start up.

    We've developed some electrical gremlins in our 95 525iT 160K. The no. 1 fuse will blow after the car is shut off. Replace the 15 amp fuse, car cranks, then after shutting off, won't start because fuse is blown. Now the gauges and wiper is off after the car starts. That is the newest symptom.

    Could my OBC be in need of replacement?

    Thanks,
    Chip in SC

  2. #2

    Default Fuse blowing...touch the brakes and it's done.

    On my way home from work, after replacing the 15 amp #1 fuse, starting the engine, gauges working fine UNTIL I step on the brake pedal. Then the gauge cluster loses power and fuse blows.

    Sounds like a short. Could my rear deck wiring harness be the culprit?



    Quote Originally Posted by mossyoaks
    We've developed some electrical gremlins in our 95 525iT 160K. The no. 1 fuse will blow after the car is shut off. Replace the 15 amp fuse, car cranks, then after shutting off, won't start because fuse is blown. Now the gauges and wiper is off after the car starts. That is the newest symptom.

    Could my OBC be in need of replacement?

    Thanks,
    Chip in SC

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    811

    Default

    If hitting the brakes rusults in a blown fuse, the hinge harness would be the first place I would look.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Eastern Tennessee USi
    Posts
    14,689

    Default

    yes, lots of problems manifest them from the trunk harness wiring, you may be surprized at the amount of shreaded wires.

    Quote Originally Posted by joshua43214
    If hitting the brakes rusults in a blown fuse, the hinge harness would be the first place I would look.
    95 E34 530I V2.31
    ===========
    Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable.

    John F. Kennedy

Similar Threads

  1. Ignition won't go to "start" position?
    By Gene in NC in forum 5 Series BMW
    Replies: 1
    Last Post: 12-18-2007, 06:13 AM
  2. Fuse #9 blows when I turn on the A/C?
    By tlp in forum 5 Series BMW
    Replies: 4
    Last Post: 01-10-2006, 04:57 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 11-27-2005, 07:06 PM
  4. Replies: 16
    Last Post: 10-11-2005, 09:42 PM
  5. key won't rotate in ignition switch or start car
    By Dash01 in forum 5 Series BMW
    Replies: 16
    Last Post: 03-12-2005, 10:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •