Results 1 to 8 of 8

Thread: indicators and main beam switch

  1. #1

    Default indicators and main beam switch

    recently bought a 94' 520i all in great order bar a tiny fault.

    when headlamps are on if i attempt to use the indicators this can turn on main beam. also the main beam doesnt stay on but i can flash with it.

    i have had three e34s before but this is the 1st electrical fault ive had. has anyone any ideas where i should start to repair this?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Toronto
    Posts
    1,720

    Default

    I have a similar problem. Don't know what it's about. I suspect I need a new column stalk to solve it.
    .


    Jay Lebo - Toronto, Canada
    1990 BMW 535i
    5-speed conversion
    Lightened flywheel
    Sachs Suspension Kit
    E.A.T. Chip

  3. #3
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Kernersville, NC
    Posts
    186

    Default

    I have the same problem, but only when signalling right-hand turns. I was thinking about taking off the switch & cleaning it. I am sure that after 11.5 years there is a bit of dust in there.
    '95 540iA ~212k

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Toronto
    Posts
    1,720

    Default

    For me it's only left turns.
    .


    Jay Lebo - Toronto, Canada
    1990 BMW 535i
    5-speed conversion
    Lightened flywheel
    Sachs Suspension Kit
    E.A.T. Chip

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    811

    Default

    I know this sounds really silly, but check that all the rear bulbs are both installed properly and are the correct bulb. The most bizaar lighting problems can occur from incorrect bulbs or improper installation.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Hockinson, Washington
    Posts
    2,499

    Default

    use emery cloth or fine sandpaper on the contacts, they could be corroded.
    Lowered with blue h&r(?) springs, Bilsteins, tint, 19# design 3 injectors, Dual Magnaflow
    southwest WA

  7. #7
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Sydney, Australia
    Posts
    4,353

    Default

    Quote Originally Posted by Alexlind123
    use emery cloth or fine sandpaper on the contacts, they could be corroded.
    yep I had the same thing on my e28 535- same stalk. Replaced the (perfect looking stalk) and it solved the problem. If it comes apart and you can clean those contacts I'm sure it'd do the same thing. This fix is common enough to be on Bruno's site...

    Join the Aussie
    540i LE yahoo forum

    08/88 535i e34 M30+miller MAF, 'stiens, tints & teeth!

  8. #8

    Default

    indicator stalk seems the best place to start then. i have an old 518i (91) ill try the stalk out of it, if cleaning the existing one doesnt do the trick.

    some kids broke into the 520i there recently so i have to replace the steering column cover and check why the ignition barrel doesnt click back by itself when the engine starts, so probably best to do it all at once.

Similar Threads

  1. How to remove main beam bulb holder?
    By skeggysteve in forum 5 Series BMW
    Replies: 5
    Last Post: 01-23-2007, 04:43 PM
  2. Replacing front indicators'
    By montsta56 nz in forum 5 Series BMW
    Replies: 8
    Last Post: 01-09-2007, 10:13 AM
  3. Intermittent main beam headlights
    By tattoo93 in forum 5 Series BMW
    Replies: 5
    Last Post: 11-05-2005, 02:37 PM
  4. main light switch on dashboard replacement E34
    By tibbe in forum 5 Series BMW
    Replies: 1
    Last Post: 11-05-2005, 07:05 AM
  5. Green light Indicators?
    By realness in forum 5 Series BMW
    Replies: 5
    Last Post: 10-03-2005, 09:37 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •