Results 1 to 5 of 5

Thread: Heating control stopped working after swapping climate control computer

  1. #1
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    17

    Default Heating control stopped working after swapping climate control computer

    In my father's 530i (M30), 1988, with climate control and airconditioning, the heating control stopped working.

    Because of a malfunctioning blower motor, even after replacing 2 swords (of which we didn't know 100% for sure whether or not they worked), we decided to swap the climate control computer.

    After we did that, also the heating control stopped working. Heating was constantly turned on to the max.

    We put back the old computer, but the heating kept on going. We already found a way to control the water valves manually, but it would be nice if we could get the climate control running again.

    Any idea what might have went wrong when we replaced the computer with one from a 1989 735i? It looked exactly the same but had different numbers on it.

    thanks!

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,342

    Default Have you checked fuse F24?

    Javier

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    17

    Default

    Yes, all fuses are fine. Thanks. The water valves also get their 12V supply. The valves also work fine when manually giving them ground and 12V.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,342

    Default Guess then you should check that wires coming ...

    from the valves to the computer are 12V (or check you can shoot close the valves grounding the wires at the connector to the computer.

    Guess it is a 535i late 88, so they are pins 21 and 23 (yellow/brown and yellow/violet wires) onto the X610 (26 pin white connector, see picture).

    Remember dial should not be at maximum heat to have voltage to the valves.

    Javier
    Attached Images Attached Images  
    Last edited by Javier; 01-04-2006 at 02:09 PM.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    4,148

    Default Its now running in the default or failsafe mode, you might want

    to recheck the connection on the climate control computer and disconnect the battery to reset the settings and see if it still acts up.


    Quote Originally Posted by EdNL
    In my father's 530i (M30), 1988, with climate control and airconditioning, the heating control stopped working.

    Because of a malfunctioning blower motor, even after replacing 2 swords (of which we didn't know 100% for sure whether or not they worked), we decided to swap the climate control computer.

    After we did that, also the heating control stopped working. Heating was constantly turned on to the max.

    We put back the old computer, but the heating kept on going. We already found a way to control the water valves manually, but it would be nice if we could get the climate control running again.

    Any idea what might have went wrong when we replaced the computer with one from a 1989 735i? It looked exactly the same but had different numbers on it.

    thanks!


Similar Threads

  1. Climate Control
    By Jerry Neri in forum 5 Series BMW
    Replies: 1
    Last Post: 05-16-2009, 07:18 PM
  2. E36: repairing climate control computer
    By shogun in forum 3 Series BMW
    Replies: 0
    Last Post: 06-10-2007, 06:46 AM
  3. E36 climate control computer repair
    By shogun in forum 3 Series BMW
    Replies: 0
    Last Post: 01-09-2007, 09:58 PM
  4. 92 735 climate control
    By Visions in forum 7 Series BMW
    Replies: 10
    Last Post: 10-27-2006, 07:07 PM
  5. Climate control - No heating on driver's side?
    By pundit in forum 5 Series BMW
    Replies: 2
    Last Post: 02-10-2005, 01:32 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •